Часто при приготуванні рис може вийти сіруватим, злиплим, погодьтеся, їсти таку кашу не дуже приємно. Але вихід є. Досвідчені господині знають, як приготувати білий рис.
Раніше ми розповідали, чим корисний рис.
Для цього під час варіння вони радять додати оцет. На 1 л води достатньо 1 чайної ложки оцту. Можна використовувати звичайний оцет чи яблучний. Але яблучний може надати рису своєрідного аромату, тому більш нейтральним вважається застосування саме звичайного оцту.
Якщо оцту вдома не виявилось, можна додати 1 чайну ложку лимонного соку. Ефект буде таким самим.
Що ж дає додавання оцту? По-перше, оцет відбілює зерна. При варінні з оцтом рисова каша вийде білою.
По-друге, це розсипчастість. Звичайно, перед приготуванням рис потрібно ретельно промити, а в процесі варіння часто не перемішувати. Господині вважають, що зерна, які варилися у воді з оцтом, гірше склеюються.
По-третє, зерно зберігає свою структуру та цілісність. А це означає, що рис не розвариться.
Для ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС державою гарантовано низку пільг. Вони різняться залежно від…
Перша весняна зелень, перші ніжні овочі і, звичайно, салат з редиски - це прикмети квітня.…
В Україні працює система безоплатної правової допомоги. Вона допомагає людям вирішувати юридичні питання, зокрема в…
З січня 2025 року змінено правила встановлення інвалідності та призначення пенсій за інвалідністю. Відповідні зміни…
Хочете отримати хороший урожай полуниці? Не забудьте вчасно внести правильне підживлення. Розповідаємо про найефективніше.
Великдень не за горами, тож варто запастися рецептами святкових страв. Обов'язково спробуйте приготувати цю сирну…