Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТаку смачну запіканку ви ще не їли: особливо оцінять поціновувачі картоплі –...

Таку смачну запіканку ви ще не їли: особливо оцінять поціновувачі картоплі – найпростіший рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Цей рецепт ми пропонуємо приготувати тим, хто любить страви з картоплі. Готується така запіканка буквально 10 хвилин, але зі столу її зметуть ще швидше.

Раніше ми розповідали, як приготувати сирну запіканку без борошна.

Інгредієнти:

  • картопля – 5 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • болгарський перець – 1 шт;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • яйця – 3 шт;
  • молоко – 250 мл;
  • борошно – 200 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • твердий сир – 150 г;
  • сіль, перець до смаку;
  • олія.

Приготування:

  1. Картоплю потрібно очистити та помити. Натерти на тертці для корейської моркви.
  2. Перекласти картоплю в глибоку миску і залити холодною водою, щоб вона не потемніла.
  3. Цибулю потрібно нарізати дрібними кубиками і обсмажити до золотистого кольору на сковороді, додати моркву, яку також потрібно натерти на тертку для моркви корейської. Трохи обсмажити і додати в сковороду перець, нарізаний кубиком. Смажити до готовності овочів.
  4. Злити воду з картоплі, додати засмажку та дрібно нарізати зелену цибулю.
  5. У загальну масу додати яйця, борошно, молоко та розпушувач для тіста. Все ретельно перемішати.
  6. Форму для випічки потрібно застелити пергаментним папером і змастити олією.
  7. Вилийте картопляну масу на деко і запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 35-45 хвилин.
  8. Потім дістаньте лист з запіканкою і зверху посипте тертим сиром і запікайте ще 10 хвилин.
  9. Така запіканка стане справжньою окрасою сімейної вечері та навіть святкового столу. Вона ніжна, соковита та ситна.

Нове на сайті