У цьому рецепті замість звичайної води використовують мінеральну газовану. Саме вона дає тесту пухирчастість і хрумкий смак.
Раніше ми розповідали, як зробити тісто на чебуреки на окропі.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 500 г;
- Сіль – 1 чайна ложка;
- Рослинна олія – 30 мл;
- Мінеральна вода з газом – 230 мл.
Для начинки:
- Фарш – 250 г;
- Цибуля – 170 г;
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком;
- Крижана вода – кількість залежить від консистенції фаршу.
Приготування:
- Потрібно просіяти борошно і змішати із сіллю. Влити мінеральну воду та олію, замісити еластичне тісто.
- Скачати його в кулю, накрити харчовою плівкою або звичайним пакетом і залишити на 30–40 хвилин.
- Цибулю нарізати дуже дрібно або подрібнити за допомогою блендера. Змішати з фаршем, додати сіль і перець за смаком. Також потрібно додати трохи крижаної води, щоб фарш був соковитим.
- Тісто потрібно розділити на невеликі рівні частини, які потрібно розкачати діаметром 15-20 см.
- На один бік викласти фарш, не забувши відступити 5-6 мм, потім скласти коржик навпіл і защипнути тісто.
- Чебуреки обсмажують на сковороді з достатньою кількістю олії з двох сторін по 2-3 хвилини.