Субота, 13 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт найніжнішого сала – найсмачніший, правильний та безпечний спосіб: з'їдається відразу

Рецепт найніжнішого сала – найсмачніший, правильний та безпечний спосіб: з’їдається відразу

Этот материал также доступен на русском языке
Є багато різних способів засолювання сала, але саме цей допомагає приготувати найсмачніше, м'яке та соковите сало, яке точно тане у роті.

Сало просолюється рівномірно, шкірка стає м’якою, а всі бактерії та мікроби гинуть у гарячій воді. Тому якщо ви ще не пробували засолити сало гарячим способом, пропонуємо вам це зробити.

Раніше ми розповідали, кому не можна їсти сало.

Інгредієнти:

  • Сало – 500 г (можна взяти грудинку або сало з прошарками м’яса);
  • Вода – 1 л;
  • Перець чорний горошком – 15 шт.
  • Часник – 10 зубчиків;
  • Лавровий лист – 3 шт.;
  • Сіль – 120 г;
  • Перець гострий мелений – 10 г.

Приготування:

  1. Спочатку сало потрібно промити та нарізати великими шматками. Часник нарізати у вигляді пластинок.
  2. Візьміть банку та викладіть шарами сало та спеції, крім солі та меленого перцю.
  3. Коли заповните банку догори, зверху треба посипати часником.
  4. Поставте на вогонь каструлю з водою, додайте сіль та мелений перець, добре розмішайте і доведіть до кипіння.
  5. Налийте в банку розсіл і закрийте кришкою. Забирати в холодильник не потрібно. Сало в розсолі має стояти за кімнатної температури 5-7 днів.
  6. Після цього розсіл потрібно злити, сало обсушити та прибрати у холодильник.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні