П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірна закуска за копійки: так печінку ви ще не готували – усі...

Неймовірна закуска за копійки: так печінку ви ще не готували – усі будуть просити добавки

Этот материал также доступен на русском языке
Ця закуска не нова, рецепт був популярним ще в 90-ті роки. З печінки можна приготувати безліч найсмачніших страв, але саме цей рецепт – справжня паличка-рятувалочка для багатьох господинь.

Печінку можна взяти будь-яку – курячу, яловичу чи свинячу. Від цього смак сальтисона не зміниться, він все одно буде смачним і апетитним.

Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший сальтисон з рульки.

Інгредієнти:

  • Печінка – 500 г;
  • Сало свіже – 100-150 г;
  • Морква 1 шт.;
  • Манна крупа – 1 склянка;
  • Куряче яйце – 2 шт.;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Сіль, перець – до смаку.

Приготування:

  1. Якщо печінку ви берете свинячу або яловичу, то після нарізки її на дрібні кубики, замочіть попередньо на 2-3 години у холодній воді. Курячу печінку можна не замочувати, досить добре її промити.
  2. Сало аналогічно потрібно нарізати невеликими кубиками.
  3. Моркву потрібно натерти на великій тертці та обсмажити на вершковому або соняшниковому маслі на сковороді до золотистого кольору.
  4. Взяти велику каструлю і змішати печінку, сало, моркву, манку, яйця, сіль, подрібнений часник та перець. Добре перемішати. Дати настоятися 20 хвилин, щоб манка набрякла.
  5. Відправити печінкову масу у два звичайні поліетиленові пакети, випустити повітря і міцно зав’язати.
  6. Опустити в теплу воду та варити 1,5-2 години. Якщо вода википає, її потрібно періодично доливати, щоб печінковий сальтисон був у воді.
  7. Щоб сальтисон добре тримав форму, діставати з пакетів його потрібно, коли він повністю охолоне.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні