Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїну це теж торкнеться: у всьому світі подорожчає вартість популярного продукту

Україну це теж торкнеться: у всьому світі подорожчає вартість популярного продукту

Этот материал также доступен на русском языке
Вітчизняні виробники будуть змушені будуть збільшити вартість улюблених українцями ласощів через стрімке зростання вартості ключової сировини

Чому дорожчає шоколад у світі

Світова шоколадна криза виробництва шоколаду поглиблюється, заводи з переробки какао-бобів у Гані та Кот-д’Івуарі, що виробляють майже 60% світового обсягу какао, припиняють свою роботу. Очікується, що це стане причиною істотного зростання цін на шоколадні вироби.

За даними видання Reuters, підприємства, що переробляють какао-боби, не мають змоги придбати сировину, оскільки за 2023 рік ціни на неї зросли більш ніж удвічі. Виною тому три неврожайні для какао роки. 

Раніше ми писали, що банки масово блокують картки українців без повідомлення.

Міжнародна організація какао ICCO очікує скорочення обсягу світового виробництва на 10,9%, що створить дефіцит у 374 тисяч тонн какао-бобів.

Чому дорожчатиме шоколад в Україні

Українським виробникам кондитерських виробів навряд чи вдасться уникнути тиску світових цін на ключову сировину. До того ж додаткові складнощі для українських кондитерських підприємств створюють логістичні складнощі на тлі польської блокади кордону.

Глава “Укркондпрому” Олександр Балдинюк стверджує, що вартість доставки тонни переробленого какао сьогодні становить $6 600.

За прогнозами експерта, кондитерські компанії будуть змушені зменшити вміст какао у своїх виробах, щоб зберегти роздрібні ціни незмінними. А ось вартість шоколаду з високою часткою какао в складі утримати на сьогоднішньому рівні навряд чи вийде не вийде.

Нове на сайті