Для плову підходить тільки рис певних сортів. Він має бути розсипчастим і зберігати цю властивість після термічної обробки. Вибір невідповідної крупи загрожує невдалою стравою.
Раніше ми писали про перевірений рецепт смачного тіста для піци без дріжджів.
На 1 кг крупи беруть стільки ж м’яса, щонайменше 0,5 кг моркви та не менше 0,3 кг цибулі. Ігнорування цього правила може стати причиною того, що смакові якості плову будуть не найкращими.
Зрозуміло, плов можна приготувати й в каструлі. Але класичний спосіб приготування автентичної страви передбачає використання казана або сотейника з товстим дном. Тільки так можна домогтися, щоб страва мала потрібну консистенцію і ступінь готовності.
Перед змішуванням із рисом м’ясні та овочеві продукти потрібно розігріти на сковороді. При цьому, щоб у страви з’явився яскравий смак, приправлений спеціями зірвак потрібно ще добре протушкувати в бульйоні.
Зірвак – це гарнір для плову з мяса, моркви, цибулі і спецій.
При приготуванні рису для плову потрібно використовувати менше води, ніж при створенні рисової каші. Об’єм рідини має лише на 20% перевищувати обсяг крупи. Якщо води буде занадто багато, то розсипчастий плов не вийде. З іншого боку, за нестачі води рис може виявитися не повністю готовим.
Я не нудьгую: чим українські пенсіонери займаються у вільний час – відеоопитування
На яку допомогу від держави можуть розраховувати люди, які виїжджають із окупації
Погода в неділю 19 травня буде не такою вже спекотною. У деяких регіонах пройдуть дощі…
У вихідні не очікується зниження сонячної активності. Імовірність магнітних бур може зрости до 25%.
Домашнє фарбування, зроблене якісно й акуратно, не поступиться зробленому в салоні. Однак у домашніх умовах…
Кожна господиня стикається з проблемою під час миття вікон - на склі залишаються розводи. Однак…
Оформити літню людину в будинок для літніх людей не так уже й складно. У цьому…
Противник, використовуючи перевагу в кількості особового складу, продовжує атакувати наші позиції. Українські захисники завдають ворогу…