П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОригінальні рецепти страв для Великого посту урізноманітнять ваш стіл: пісні чебуреки з...

Оригінальні рецепти страв для Великого посту урізноманітнять ваш стіл: пісні чебуреки з грибами

Этот материал также доступен на русском языке
Для православних християн та греко-католиків 18 березня розпочинається Великий піст. Протягом семи тижнів – до 4 травня – рекомендується утриматися від м'ясної та молочної їжі, приділяючи більше часу молитві, сповідям та причастю.

І лише у певні дні (суботу і неділю) дозволяється вживати рибу. Щоб ваше меню не було одноманітним, пропонуємо спробувати приготувати такі пісні страви.

Пісні чебуреки з грибами

Інгредієнти

Вода – 130 мілілітрів, сіль – 0,5 чайної ложки, соняшникова олія – 4 столові ложки, борошно – 250 грамів, печериці – 300 грамів, цибуля – 1 штука, сіль та перець – за смаком.

Приготування

  • Воду закип’ятити, зняти з вогню і з’єднати з сіллю та олією. Всипати борошно, замісити гладке і м’яке тісто.
  • Спочатку помішати тісто ложкою, а коли воно трохи охолоне – продовжити замішування руками.
  • Скачати тісто у кулю і залишити на 30 хвилин.
  • Гриби та цибулю нарізати дрібним кубиком.
  • У сковороді розігріти дві ложки олії і обсмажити цибулю з грибами протягом 6-8 хвилин.
  • Тісто розділити на 10 рівних частин і розкачати кожну у тонке коло.
  • На одну половину викласти начинку, скласти чебуреки навпіл і краї защипнути.
  • Обсмажувати чебуреки в киплячій олії (вона має покривати їх) протягом 1-2 хвилин з кожного боку.
  • Сковороду треба накривати кришкою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні