Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 9 березня – оперативна...

Війна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 9 березня – оперативна інформація Генштабу

Этот материал также доступен на русском языке
Вчора ввечері російські війська вкотре атакували Україну «шахедами», а в Херсоні завдали удару авіабомбою. На фронті зафіксовано 63 бойові зіткнення.

Також ворог завдав 8 ракетних та 107 авіаційних ударів, здійснивши 113 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів.

Авіаційні удари отримали населені пункти Сопіч, Сидорівка та Волфін Сумської області; Вовчанськ, Сіньківка, Табаївка та Берестове Харківської області; Білогорівка та Макіївка в Луганській області; Дружба, Новоолександрівка, Прогрес, Новобахмутівка, Бердичі, Новоселівка, Новопокровське, Очеретине, Бажання, Володимирівка Донецької області; Верхня Терса у Запоріжжі та місто Херсон.

Під артилерійським вогнем опинилося понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень упродовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ДСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог 3 рази атакував позиції наших захисників у районах населених пунктів Сіньківка та Кислівка Харківської області, намагаючись покращити своє тактовне становище.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 5 атак противника в районах населених пунктів Терни та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямі силами оборони відбито 9 атак противника в районах населених пунктів Андріївка та Кліщіївка.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія”, на Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 15 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тонечко, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Перемоги, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області, де ворог за підтримки авіації 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку відбито 8 атак противника в районах Роботиного та на захід від Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій.

Минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 10 районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Силами оборони знищено 12 із 15 запущених російськими окупантами БпЛА типу Shahed. Підрозділами ракетних військ надано поразку по 1 району зосередження озброєння та військової техніки, 1 пункту управління, 3 станціях радіоелектронної боротьби, у тому числі двох Р-330Ж “Житель”, 1 важкій вогнеметній системі ТОС-1А “Сонцепек” та 1 складу боєприпасів противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні