Річ у тім, що рис містить два основних типи крохмалю – амілозу й амілопектин. Амілоза під час варіння потрапляє у воду, а амілопектин під час нагрівання робить рис клейким. Потрібно вибрати такий сорт рису, в якому якомога менше амілопектину. Це сорти:
Важливо: попередньо рис потрібно добре промити. Воду потрібно міняти близько семи разів, перебираючи під час цього зерно пальцями, щоб змити зайвий крохмаль.
Раніше ми писали, як приготувати шоколадну королівську ватрушку.
Коли вода залишатиметься прозорою, можна починати варити рис. Правильна пропорція для цього 1:2.
Закип’ятити воду, додати 1/2 ч. л. солі та всипати 50 г рису.
Перемішати рис, коли вода закипить, і дати проваритися йому ще 5 хвилин.
Вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою і залишити на 40 хвилин.
Такий спосіб приготування дасть змогу рису ввібрати стільки води, скільки йому потрібно, і не розваритися.
Право на захмарні пенсії: чому судді отримують 50 мінімальних виплат (відео)
Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…