Але щоб його дія стала ще дієвішою, неврологи рекомендують додавати до нього відповідні спеції.
Так, американський лікар Брендон Кроуфорд, який спеціалізується на здоров’ї мозку, рекомендує поєднувати каву з конкретними прянощами..
Які спеції додати до кави?
- КОРИЦЮ – джерело антиоксидантів, які захищають нервову систему від окисного стресу. Спеція також регулює рівень цукру в крові, а це, своєю чергою, підтримує розумові функції та запобігає захворюванням мозку.
- КУРКУМ – допомагає зменшити запалення та окисне ушкодження мозку.
- ІМБИР – відомий протизапальними властивостями і сприяє поліпшенню розумових здібностей.
- МУСКАТНИЙ ГОРІХ – має властивості, що покращують пам’ять, а також підвищує настрій.
- ЧОРНИЙ ПЕРЕЦЬ – особливо корисний для мозку у поєднанні з куркумою, проте в каву його додавати потрібно зовсім трохи.