Скумбрія, запечена в духовці
Вам знадобиться трохи продуктів – риба, цибуля та спеції, але ситі будуть усі. Цю страву можна подати і на святковий стіл, і навіть у Великий піст про цей рецепт можна буде згадати.
Інгредієнти:
1. Скумбрія свіжоморожена – 1 кг (три рибки)
2. Цибуля – чим більше, тим краще! (зазвичай йде п’ять хороших цибулин)
3. Майонез
4. Кетчуп
5. Спеції
Приготування:
- Рибу чистимо, ріжемо шматочками.
- Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями.
- Рибу поміщаємо в ємність, додаємо 4-5 ст. ложок майонезу та 4-5 ст. ложок кетчупу, спеції на смак, перемішуємо.
- Потім на лист викладаємо папір для запікання, трохи змащуємо вершковим маслом, викладаємо рибу, а між шматочками риби викладаємо цибулю півкільцями.
- І все це направляється в духовку за температури 180 гр.
Готується приблизно година. Орієнтуватися слід по цибулі: як тільки цибуля стає м’якою та соковитою – страва готова!
Скумбрія, запечена у духовці, стане окрасою столу. На запах запеченої в духовці риби збігуться всі: два основні інгредієнти – і максимум задоволення.