Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДачаРозмір ємностей, температура та інші чинники – як виростити хорошу розсаду баклажанів

Розмір ємностей, температура та інші чинники – як виростити хорошу розсаду баклажанів

Этот материал также доступен на русском языке
Виростити гарний урожай баклажанів досить непросто, тому що це досить примхливі овочі. Однак це можливо, якщо дотримуватися перевірених на досвіді правил. Все, що потрібно знати про вирощування розсади баклажанів – розповідаємо в цьому матеріалі.

Баклажан – рослина теплолюбна, тому затяжні опади, перепади температур і вітер можуть стати для нього реальною загрозою. При вирощуванні цієї культури можуть виникнути різноманітні проблеми, і до них потрібно бути готовим. 

Посів на розсаду

Ця культура дуже погано переносить будь-які пересадки. Найменше пошкодження корінців може стати причиною сильного відставання в розвитку рослини. Тому насіння баклажанів найкраще сіяти відразу в окремі ємності. Це можуть бути:

  • касети для розсади;
  • торф’яні таблетки;
  • стаканчики;
  • рукава для розсади.

Пересадка в ґрунт

У відкритий ґрунт розсаду баклажанів висаджують методом перевалки. Рослину обережно переміщують у лунку разом із землею, намагаючись не пошкодити корінці. 

Раніше ми писали, які рослини потрібно посадити біля картоплі, щоб забути про колорадського жука.

Температура

Розсада баклажанів не любить протягів і низьких температур. Баклажани для повноцінного росту і розвитку потребують оптимального температурного режиму. Їхні корінці завжди мають бути в теплі. Висадку розсади у відкритий ґрунт проводять, коли його температура досягає не менше 20 градусів тепла. 

Теплі грядки та мульчування

Найкращим варіантом для вирощування баклажанів вважаються так звані теплі грядки, які потрібно підготувати ще з осені.

Мульчування допоможе розподілити і зберегти вологу на необхідному рівні. Для мульчування баклажанів краще використовувати спеціальну плівку або чорне агроволокно.

Полив

Розсада баклажанів дуже любить воду. Якщо грядка з рослинами добре замульчована, її поливають лише раз на тиждень. Якщо ж ні, то їх поливають через день.

Полив баклажанів проводять теплою водою, наливаючи її під корінь кожної рослини. Оптимальною температурою води для поливу вважається 20-25 градусів. Найкраще проводити полив увечері. Важливо при цьому не використовувати занадто багато води, тому що баклажани через надлишок вологи не зав’яжуть багато плодів.

Дискримінація без гарантій пенсії – підводні камені нового Трудового кодексу (відео)

«Фінансова піраміда» Пенсійного фонду: куди йдуть гроші тих, хто не встиг вийти на пенсію (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні