П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПрезидент України Володимир Зеленський провів прес-конференцію

Президент України Володимир Зеленський провів прес-конференцію

Этот материал также доступен на русском языке
У неділю, 25 лютого, проходить Форум "Україна. Рік 2024". До участі у ньому приєдналися усі представники військово-політичного керівництва нашої держави. Виступив на Форумі та Президент України.

Головні заяви Володимира Зеленського

  • Зеленський назвав втрати Росії на війні в Україні

У Росії втрати разом із пораненими становлять близько 500 тисяч, – сказав Зеленський.

  • Президент про те, що буде, якщо Україна не отримає запрошення до НАТО

Зеленський зазначив, що всі партнери підтримують Україну та вважають, що у майбутньому наша країна отримає запрошення до НАТО.

Але я не хочу грати словами. На сьогодні від Сполучених Штатів та Німеччини залежить це рішення (дати запрошення Україні до НАТО – 24 Канал), – наголосив він.

Водночас, Зеленський зазначив, що не бачить ризиків у запрошенні України до НАТО.

  • Зеленський назвав кількість загиблих військових із 24 лютого 2022 року

31 тисяча українських військових загинула на цій війні, – сказав Зеленський.

  • Зеленський зазначив, що робитиме у разі погіршення відносин із Польщею

Якщо кроки не знайдуться (щодо вирішення ситуації з блокуванням кордону – 24 Канал), то ми захищатимемо наш бізнес, – наголосив президент.

  • Президент назвав число, необхідне для відтіснення росіян

Співвідношення української та російської армій зараз одне до семи. Для того, щоб відтіснити росіян, співвідношення має бути 1 – 1,5 до 3, – сказав президент Зеленський.

  • Зелений про допомогу від Франції

Якщо говорити про артилерію, Еммануель знає, що ми вдячні “Цезарям”, вони добре працюють. Кілька десятків систем ми очікуємо від французької сторони та партнерів. Ще є деякі речі, але про це вже коли він приїде, – зазначив президент на прес-конференції.

  • Глава держави про надію на Конгрес США

Зеленський запевнив, що рішення щодо військової допомоги від Конгресу США буде.

Ми сподіваємось на підтримку Конгресу. Вони знають, що наша підтримка потрібна їм протягом місяця. Це наш запит, – наголосив президент.

Глава держави також зазначив, що США знають про запит щодо ППО для нашої країни.

  • Зеленський про далекобійну зброю

Зеленський зазначив, що Україна довго працювала з партнерами щодо надання далекобійної зброї. Зокрема, це стосувалося ракет ATACMS із дальністю 300 кілометрів.

Я перебуваю в позитиві після нещодавньої відповіді наших партнерів щодо цієї зброї, – сказав він.

  • Президент про зміни за повномасштабну війну

Зеленський зазначив, що війна змінює країну і робить людей жорсткішими.

Я не виняток. Я є громадянином України. Оскільки змінюється наше суспільство, змінююсь і я. Моя комунікація залежить не від тону, який я собі сфантазував, а від того, що маю всередині. Тому саме так я комунікую, – наголосив глава держави.

Глава держави зазначив, що намагається говорити людям те, що відбувається. І незважаючи на те, що деякі деталі він не може розголосити, але завжди намагається говорити про те, що є.

  • Зеленський про переговори з Путіним та програш України

А чи можна говорити з глухою людиною? Чи можна говорити з людиною, яка вбиває своїх опонентів? – наголосив глава держави.

Зеленський зазначив, що Україна запропонує майданчик Путіну, на якому він може погодитись з тим, що він програв цю війну, і що була помилка нападати на Україну.

Президент також запевнив, що Україна не програє у війні, адже ми не маємо альтернативи перемогти. Бо у разі програшу нас не буде.

“Тому нам точно не підходить такий фінал боротьби за своє життя. Чи програє Україна, і чи буде велика кількість жертв, залежить тільки від вас (партнерів України), від західного світу. Якщо ми будемо сильні зброєю, то не програємо цю війну”, – наголосив президент.

  • Зеленський хоче, щоб другий саміт світу пройшов не на Європейському континенті

Ми підійшли до першого саміту. Перший інавгураційний саміт. Я сподіваюся, що він буде навесні. Нам не можна втратити дипломатичну ініціативу. Він відбудеться у Швейцарії. Другий саміт ми хотіли б, щоби він був не на Європейському континенті. Я думаю, найближчими тижнями чи місяцями ця інформація обов’язково з’явиться, – сказав президент.

  • Президент про Формулу миру

Зеленський зазначив, що важливо посилюватись на полі бою, але й також дипломатично.

Ми не хочемо, щоб нам нав’язували формати переговорів, будь-які формули миру, навіть наші партнери. Ініціатива може йти лише від України, – сказав президент.

Джерело

Нове на сайті