Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаНовиниСвята і прикмети 21 лютого – чому цього дня потрібно позбутися накопиченого...

Свята і прикмети 21 лютого – чому цього дня потрібно позбутися накопиченого мотлоху

Этот материал также доступен на русском языке
21 лютого в Україні відзначають День фельдшера. Православні вшановують пам'ять святого Тимофія Олімпійського. Іменини відзначають Тимофій і Григорій. У народному календарі Тимофій Весновей. Цього дня не потрібно вступати в суперечки і лаятися.

21 лютого – яке свято відзначають в Україні

21 лютого в нашій країні відзначають День фельдшера. Це свято надає сьогодні унікальну можливість визнати важливість і внесок цієї професії в наше з вами сучасне життя. Завдяки своєчасній діагностиці та скеруванню до лікаря–фахівця представники цієї професії рятують життя людей. Сучасний фельдшер має право не тільки на здійснення діагностики та встановлення діагнозу, а також на проведення самостійного лікування. Привітайте сьогодні всіх знайомих фельдшерів зі святом і не забудьте побажати їм здоров’я, сил, терпіння і мудрості! 

Також 21 лютого в багатьох країнах відзначають Свято життя. Цей день був спочатку заснований для того, щоб привітати всіх дітей, які існують у нашому житті, але він перетворився на день, який святкують люди будь–якого віку. У всіх у житті присутні важкі дні та сірі смуги, але у Свято життя треба постаратися насолодитися тим, що добре і що радує тут і зараз!

Ще 21 лютого з 1990 року в усьому світі відзначають Всесвітній день екскурсовода. Заходи, присвячені святу, відбуваються з ініціативи Всесвітньої Федерації Асоціацій Туристичних Гідів. Погодьтеся, без екскурсоводів відпочинок для багатьох і багатьох людей був би неповним. Вітаємо сьогодні представників цієї професії зі святом! Бажаємо завжди перебувати в чудовому настрої, ніколи не втомлюватися від прогулянок, постійно вносити щось нове і цікаве в захопливі розповіді! 

21 лютого – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні християни вшановують пам’ять святого Тимофія Олімпійського. У дорослому віці Тимофій вирішив стати відлюдником і багато років провів на самоті. Святий багато подорожував і на самоті ходив лісами, горами, пустелями. За свій спосіб життя і безперестанні молитви він отримав від Бога дар зцілення і вигнання нечистої сили. Прожив святий до глибокої старості. 

21 лютого – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • займатися фізичною працею і піднімати важкі предмети,
  • вступати в суперечки і лаятися, 
  • відмовляти в допомозі тим, хто про неї просить. 

Народні прикмети застерігають виходити з дому без натільного хрестика. Також цього дня радять бути дуже обережним з алкогольними напоями, оскільки є ймовірність зробити в сп’янінні дурість або затіяти сварку.

21 лютого – що прийнято робити в цей день

Цього дня до святого Тимофія звертаються з проханнями про заступництво бідних і розраду скорботних, у святого просять зцілення від хвороб.

У Тимофіїв день заведено робити генеральне прибирання в домі та позбуватися від мотлоху, що накопичився за зиму. Вважається, що таким чином можна позбутися всіх нещасть і бід. Сни в цю ніч вважаються пророчими.

21 лютого вважається вдалим днем для одруження. Також сьогоднішній день хороший для торгівлі, укладення договорів, великих покупок і будь–яких фінансових справ. 

21 лютого – народні прикмети

Цього дня – Тимофій Весняний – природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом і врожай:

  • весна вже прийшла – осінь теж буде ранньою;
  • снігопад або заметіль – до швидкого потепління;
  • повітря тепле і сухе – весна буде теплою і швидко мине;
  • східний вітер дме – чекайте швидкого приходу весни.

Вважалося, що після цього дня зима вже не страшна. Люди вірили, що яка погода на Тимофія, такою і вся весна буде.

За прикметами з цього дня починався сокорух у кленах і березах, тому рубати дерева не можна. 

21 лютого – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Захар, Тимофій, Григорій, Данило, Олександр, Іван, Костянтин, Георгій, Павло та Ольга. 

Дискримінація без гарантій пенсії – підводні камені нового Трудового кодексу (відео)

Нова грошова допомога: хто з українців отримає виплати ООН 2024 року (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні