Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаЗа підключення світла споживачам доведеться додатково заплатити – про які суми йдеться

За підключення світла споживачам доведеться додатково заплатити – про які суми йдеться

Этот материал также доступен на русском языке
З лютого 2024 року будинки українців, які мають заборгованість за електроенергію, почали відключати від електромережі. Для відновлення послуг просто сплатити борг недостатньо.

Скільки коштує повторне підключення електроенергії

За даними голови Союзу споживачів комунальних послуг Олега Попенка, для повторного підключення послуги з електропостачання необхідно внести додаткову плату.

Наприклад, клієнтам, які заборгували, після того, як їх відрізали від електроживлення, для відновлення подачі електрики в будинки і квартири, потрібно заплатити “Волинобленерго” за послуги з відключення і підключення світла 322,20 і 373,20 гривні відповідно.

Раніше ми писали, що власники лічильників електроенергії отримали попередження.

“Загальна сума становитиме 695,4 грн, якщо роботи проводяться в електролічильнику на комутаційному апараті та 705,10 грн/1428,60 грн (загалом 2133,7 грн), якщо роботи передбачені на повітряній лінії”, – йдеться в повідомленні.

Волиньелектрозбут заявив про 18 тисяч домогосподарств, які заборгували за електроенергію понад три місяці.

Скасування мораторію на відключення електрики

2024 року український уряд скасував мораторій на стягнення заборгованості за послуги ЖКГ, що виникли з 24 лютого 2022 року. Згідно з цим рішенням відновлено нарахування пені, а в разі подальшої несплати дозволено відключення від обслуговування боржників.

За оцінками аналітиків, загальна сума заборгованості населення за електроенергію сягає близько 20 млрд грн, причому більшість неплатників зафіксовано в неприфронтових регіонах. Зокрема, у Києві та Чернівецькій області сума заборгованості становить понад 1 млрд грн.

Комуналка – понад усе: як уряд закручує гайки найбіднішим (відео)

Нова грошова допомога: хто з українців отримає виплати ООН 2024 року (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні