Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіДеяких українців можуть оштрафувати на 5 тисяч гривень: кого притягнуть до відповідальності

Деяких українців можуть оштрафувати на 5 тисяч гривень: кого притягнуть до відповідальності

Этот материал также доступен на русском языке
До Верховної Ради внесено законопроєкт, згідно з яким українським сім'ям може загрожувати штраф у розмірі від 850 до 5100 грн. Законопроєкт №9390 6 лютого 2024 року пройшов перше читання. Його автором став народний депутат Олексій Красов.

Що передбачає законопроєкт №9390

Згідно з документом пропонується ввести адміністративну відповідальність у вигляді попередження або стягнення штрафу від 850 до 1 700 грн для батьків або опікунів дітей. Таке покарання передбачається за невиконання обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання і виховання малолітніх і неповнолітніх дітей.

Законопроєкт передбачає внесення поправок до ст. №184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше ми писали, що планують змінити в Трудовому кодексі.

Навіщо потрібен законопроєкт №9390

За словами автора законопроєкту, в Україні є прогалина в законодавстві щодо притягнення до відповідальності тих, хто ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків.

Річ у тім, що перша частина ст. №184 КУпАП передбачає адміністративну відповідальність за таке правопорушення лише щодо неповнолітніх дітей, щодо малолітніх немає жодних вказівок.

В Україні до 14 років дитина вважається малолітньою. Тому трапляється, що судові органи приймають рішення про відсутність правопорушення і закривають такі судові справи. У разі ухвалення законопроєкту цю прогалину буде усунуто і з таких батьків або опікунів можуть стягнути штраф від 850 до 5100 грн.

Зрада чи перемога? Як відбуватиметься військовий облік за новим законом (відео)

“Фінансова піраміда” Пенсійного фонду: куди йдуть гроші тих, хто не встиг вийти на пенсію (відео)

Нове на сайті