Раніше ми розповідали, як приготувати рогалики на кефірі.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 450-500 г
- Молоко – 250 мл
- Дріжджі свіжі 30 г (або 10 г сухих)
- Вершкове масло – 100 г
- Курячі яйця – 2 шт.
- Сіль – щіпка
- Цукор – 50 г
- Цукрова пудра – 20 г для посипання
Для начинки:
- Будь-яке повидло або варення – 200 г
Приготування:
- Налийте в миску тепле молоко, додайте дріжджі, цукор і залиште на 15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
- Додайте до дріжджової маси яйця, сіль, розтоплене масло та замісіть однорідне тісто.
- Накрийте рушником або плівкою та поставте на 60 хвилин у тепле місце.
- Після того, як тісто підійде, розкотіть його тонко на посипаній мукою поверхні. Поріжте його на трикутники, викладіть на них повидло та загорніть рогаликами.
- Викладіть вироби на деко і дайте їм підійти 20 хвилин. Випікати потрібно в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
- Готові рогалики посипте цукровою пудрою.