Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНічна атака по Україні та ситуація на фронті на ранок 3 лютого...

Нічна атака по Україні та ситуація на фронті на ранок 3 лютого – що повідомили у Генштабі

Этот материал также доступен на русском языке
Вночі російські окупанти завдали чергового удару, застосувавши 14 БпЛА типу "Shahed-136/131". Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 9 ворожих дронів.

У Кривому Розі внаслідок російської атаки із застосуванням дронів-камікадзе “Шахед” є влучення і сталися пожежі.

Противник цілився об’єктом енергетичної інфраструктури міста, і тепер без світла в регіоні майже 15 тисяч людей.

“У ніч на 3 лютого 2024 року противник атакував 14 ударними БпЛА типу “Shahed-136/131” за напрямами: Приморсько-Охтарськ – РФ, Чауда – Крим та двома керованими авіаційними ракетами Х-59 з Білгородської обл. – РФ. Як і Минулої ночі значну частину “шахедів” ворог направив об’єктами енергетичної інфраструктури на Дніпропетровщині”, – повідомили в Telegram-каналі Повітряних Сил України.

Що відбувається на фронті сьогодні, 3 лютого

За минулу добу сталося 77 бойових зіткнень. Усього ворог завдав 2 ракетних та 86 авіаційних ударів, здійснив 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. У результаті російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед громадян .Руйнування та пошкодження отримали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційні удари отримали: Охрімівка, Бударки, Чорне, Ольховатка, Іванівка, Кислівка, Табаївка Харківської області; Білогорівка Луганської області; Терни, Кліщіївка, Біла Гора, Олександропіль, Новокалинове, Очеретине, Авдіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Вугледар, Старомайорське Донецької області; Роботине Запорізької області; Херсон, Саблуківка, Качкарівка, Республіканець, Червоний Маяк, Зміївка, Дорожнє, Берислав, Миколаївка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямі відбито 5 атак ворога біля Сіньківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямі українські воїни відбили 5 атак окупантів у районі Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямі Силами оборони відбито 2 атаки противника поблизу Богданівки та Клищіївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити Авдіївку.

Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони минулої доби відбили 29 атак ворога в районі Авдіївки та ще 15 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямі українські воїни продовжують стримувати супротивника неподалік Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 7 атак.

На Шахтарському напрямку українські захисники відбили атаку окупантів на південь від Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 3 атаки противника в районі Роботиного та на захід від Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують утримання позицій та відображення штурмів окупаційних військ.

Незважаючи на значні втрати, ворог не залишає спроб вибити наші підрозділи із позицій. Так, минулої доби противник здійснив 7 безуспішних штурмових дій. У той же час, наші воїни активними діями завдають окупаційним військам шкоди в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 3 складах боєприпасів та 1 артилерійському засобу противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні