П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНавесні у багатьох українців зростуть пенсії: кому підвищать пенсійні виплати на тисячу...

Навесні у багатьох українців зростуть пенсії: кому підвищать пенсійні виплати на тисячу гривень

Этот материал также доступен на русском языке
У березні цього року в Україні очікується підвищення пенсій під час планової індексації. Яким буде загальний розмір надбавки до пенсії, розповідаємо в цьому матеріалі.

Індексація пенсійних виплат планується в березні 2024 року. Найбільше мають зрости пенсії в тих пенсіонерів, які зараз отримують близько 8 000 грн – їхні виплати збільшаться приблизно на тисячу гривень.

Ті, хто зараз отримує пенсію в розмірі 4 000 грн, можуть отримати добавку до 4 600 грн.

Раніше ми писали, що деякі пенсіонери можуть отримати надбавку до пенсії на дітей.

Кому не індексують пенсії

Однак, індексація торкнеться не всіх. Ті, хто вийшов на пенсію протягом останніх трьох років, не отримають надбавки до виплат.

Пенсіонери, які отримують високі пенсійні виплати також не відчують їхнього зростання. Зокрема, йдеться про колишніх суддів із пенсіями близько 100 тисяч грн.

Коли зростуть пенсії в Україні

Наступне збільшення пенсій заплановано на квітень 2024 року. Його можуть очікувати пенсіонери, які продовжують працювати та мають великий страховий стаж.

Також у квітні пройде другий етап зростання мінімальної зарплати, що спричинить збільшення мінімальної пенсії для тих, кому понад 65 років, якщо в них є необхідний стаж.

У нову формулу індексації пенсій буде враховано не тільки рівень інфляції, а й суму заробітної плати, з якої відраховувалися страхові внески. Тобто, чим у людини більший був стаж і вища зарплата, тим вищим буде і розмір її пенсії.

Маніпуляції з присмаком брехні – експертний розбір звіту Мінсоцполітики (відео)

Триматися за життя! Як пенсіонери долають стрес через військові дії – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні