П’ятниця, 14 Червня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТакі млинці зметуть зі столу за хвилини: додайте замість молока цей інгредієнт...

Такі млинці зметуть зі столу за хвилини: додайте замість молока цей інгредієнт і не пошкодуєте

Этот материал также доступен на русском языке
Часто господині нарікають на те, що млинці рвуться при випіканні або виходять не такими смачними, як хотілося б. Вся справа в одному звичайному інгредієнті, який потрібно додати до тіста замість молока. Результат вас потішить.

Цим інгредієнтом виявилася звичайна ряжанка, ми звикли додавати в тісто на млинці кефір, молоко, але ось ряжанку використовують небагато. А даремно.

Вона не тільки врятує млинці, зробивши їх еластичними, а й надасть їм неймовірний вершковий смак з невеликою кислинкою.

Раніше ми розповідали, як приготувати млинці на дріжжах.

Інгредієнти:

  • 400 мл ряжанки,
  • 300 мл води
  • 2 курячі яйця,
  • 320 г борошна,
  • 2 столові ложки соняшникової олії,
  • 2 столові ложки цукру,
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка соди.

Приготування:

  1. Потрібно закип’ятити воду.
  2. Поєднати в глибокій мисці цукор, сіль та яйця, перемішати, щоб не було грудочок.
  3. Підігріти ряжанку до кімнатної температури та влити її до інших продуктів. Додати соду і просіяне борошно, добре розмішати. Краще борошно вводити частинами, щоб маса була однорідною.
  4. Окріп тонким цівком влити в тісто, постійно перемішуючи, додати олію і знову перемішати. Нехай тісто на млинці постоїть хвилин 15, щоб усі інгредієнти потоваришували.
  5. Розігріти сковороду з невеликою кількістю олії та смажити млинці з двох боків до готовності.

Такі млинці можна подавати зі сметаною, варенням, рибою, ікрою, згущеним молоком.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні