Вівторок, 18 Червня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОдин раз спробуєте і готуватимете так завжди: несподіваний інгредієнт для котлет

Один раз спробуєте і готуватимете так завжди: несподіваний інгредієнт для котлет

Этот материал также доступен на русском языке
Котлети – це улюблене доповнення багатьох гарнірів, але бувають випадки, коли котлети виходять сухими та жорсткими. Розумні господині поділилися рецептом, що допоможе приготувати справжній шедевр.

Які тільки інгредієнти не додають кулінари, щоби отримати смачну страву: і картопля, і хліб, і молоко, і воду, і навіть соду.

Раніше ми розповідали, для чого в котлети додають. яблуко.

Саме про соду ми сьогодні й поговоримо. Її прийнято додавати в тісто, але не у фарш, так подумає багато хто.

А ви просто спробуйте. Харчова сода робить котлети повітряними та пишними.

Але додавати її потрібно лише при жарінні. Якщо ви готуєте котлети на пару або в духовці, соду додавати не потрібно.

Потрібно звернути увагу і на м’ясо, з якого ви готуватимете котлети.

Так, досвідчені господині не радять додавати соду в котлети з індички чи курки, вони й так м’які та соковиті, а от у свинячий чи яловичий фарш соду додати потрібно.

Справа в тому, що ці види м’яса жорсткіші і за допомогою соди можна виправити ситуацію. Також сода нейтралізує характерний для телятини запах, який багатьом не дуже подобається.

Соду потрібно додавати у фарш, коли ви його солите та перчите. На 500-700 г фаршу потрібно брати не більше половини чайної ложки соди. Зважте, що сода може зіпсувати смак страви, якщо додати її більше.

Після додавання соди у фарш, його потрібно добре перемішати і залишити хоча б на 20-30 хвилин, щоб сода почала працювати і всі інгредієнти добре потоваришували.

Після цього можна приступати до смаження котлет.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні