Всі ми знаємо, що піца – це не лише начинка, та й тісто. Якщо тісто смачне, то піца буде смачною. Записуйте рецепт класичного тіста для піци.
Раніше ми розповідали, як приготувати швидку піцу.
До речі, це тісто можна використовувати і для приготування пиріжків у духовці.
Інгредієнти:
- 300 г борошна (і додатково для замішування тіста)
- 20 г живих/пресованих дріжджів (або 8-10 г сухих)
- 180 мл води
- ½ ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 2,5 ст. л. оливкової олії
Приготування:
- У миску насипте просіяне борошно, додайте сіль, цукор, добре перемішайте сухі складові. Додайте дріжджі і перетріть руками.
- Влийте теплу воду, олію і замісіть м’яке тісто, яке не липне до рук.
- Накрийте тісто рушником і поставте у тепле місце на 50-60 хвилин. Дріжджове тісто має збільшитися у 2-3 рази.
- Поділіть тісто на порційні шматки, які потрібно тонко розкачати. Викладіть на тісто начинку і випікайте 8-10 хвилин при 180 градусах.