Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаА потім не скаржтеся, що немає врожаю: названі рослини, які не можна...

А потім не скаржтеся, що немає врожаю: названі рослини, які не можна садити поряд із малиною

Этот материал также доступен на русском языке
Малина росте практично на кожній ділянці, але не всі садівники знають, що не можна садити поряд із цією рослиною. Збираючи поганий урожай, багато дачників нарікають на невдалий сорт або недостатній догляд, але проблема може бути у сусідах.

Щоб досягти максимальної врожайності та якості ягід, важливо враховувати безліч факторів, включаючи поєднання малини з іншими рослинами.

Раніше ми розповідали, які рослини знищують родючість на ділянці.

Які рослини не можна садити поряд з малиною?

Поряд з малиною досвідчені садівники не радять вирощувати полуницю та суницю. Причина полягає в їхній схожості через хвороби та шкідники. Близьке розташування цих рослин може сприяти передачі вірусів та хвороб, таких як сіра гниль та іржа.

Погані сусіди для малини – картопля та помідори. Помідори та малина також не є сумісними рослинами через подібність до захворювань, особливо фітофторозу. Фітофтороз – це небезпечне грибкове захворювання, яке може спричинити загибель рослин. Сумежне розміщення картоплі, помідорів та малини може створити сприятливі умови для поширення цього захворювання.

Не дуже хороша ідея вирощувати поряд з малиною і виноград. Справа у тому, що він забирає з ґрунту всі поживні речовини, а малині не залишає нічого.

Гарні сусіди для малини

Хороші сусіди для малини – яблуня, смородина, ожина, горобина, слива, груша, жимолість, ялівець, кріп, кропива.

Нове на сайті