Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПонад 7000 грн: у Пенсійному фонді розповіли, де найбільші пенсії в Україні...

Понад 7000 грн: у Пенсійному фонді розповіли, де найбільші пенсії в Україні (відео)

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсійний фонд України оприлюднив свіжу статистику – яка змінилася середня пенсія в Україні, що була у 2023 році, та скільки в країні залишилося пенсіонерів, розповідаємо в цьому матеріалі.

Середня пенсія з початку січня в Україні зросла на 35 грн. Навіть трошки менше – на 34 грн 92 коп. При цьому кількість пенсіонерів за останній рік зменшилася на 171 тисячу.

Ось такі сумні невтішні цифри випливають зі свіжої статистики, яку оприлюднив Пенсійний фонд України. На сьогодні середня пенсія в Україні становить 5 385 грн. Це означає, що пенсії з січня майже ні в кого не зросли, а тим, кому щось додали трошки, то це невеликі суми.

Загальна середня пенсія зросла несуттєво. Усі надії на березень. Саме тоді має відбутися перерахунок пенсії і у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму, і у зв’язку з обіцяною індексацією.

Скільки в країні залишилося пенсіонерів і чому українських пенсіонерів стає менше – на всі ці питання відповідає експерт з пенсійної справи, журналіст Сергій Коробкін на нашому Youtube-каналі

Пенсіонерам доведеться «скласти іспит», щоб не втратити виплати – кого це торкнеться (відео)

Як відрізняються пенсії працюючих та непрацюючих пенсіонерів: хто отримує більше і чому (відео)

Нове на сайті