П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДачаЗелений скарб на дачі: чому варто вирощувати щавель і як він вам...

Зелений скарб на дачі: чому варто вирощувати щавель і як він вам допоможе на городі

Этот материал также доступен на русском языке
Щавель справді є цікавою та корисною рослиною, яку можна легко виростити на дачній ділянці. І мова не лише про зелений борщ.

Ось кілька вагомих причин, через які варто вирощувати щавель:

  • Багатий склад: щавель має високий вміст вітамінів (C, A, групи B) і мінералів (кальцій, залізо, магній). Тому його вживання в їжу сприяє зміцненню імунної системи, поліпшенню зору, підтримці кісткової тканини та загальному здоров’ю.
  • Легкий догляд: вирощування щавлю не потребує особливих навичок і зусиль. Ця рослина досить невибаглива і може процвітати в різних умовах. Забезпечте їй сонячне місце, помірний полив і родючий ґрунт, і щавель тішитиме вас своїм ростом.
  • Кулінарне застосування: крім зеленого борщу, щавель можна використовувати в різних кулінарних стравах. Його свіжий і ароматний смак відмінно доповнює салати, супи, соуси та омлети. Це надає стравам особливого смаку й аромату.

Раніше ми писали, що зробити, щоб кури краще неслися навіть у холоди.

  • Медичні властивості: щавлю приписують антисептичні та протизапальні властивості. Традиційно щавель використовували для лікування різних захворювань, таких як застуди і захворювання шлунково-кишкового тракту.
  • Привабливість для корисних комах: квітучий щавель може привабити корисних комах, таких як бджоли та метелики, що сприяє запиленню інших рослин на вашій ділянці.
  • Щавель проти малини: малина швидко розростається і намагається заполонити всю ділянку. У складі щавлю є кислоти, які гальмують цей процес. Вони надходять у ґрунт, внаслідок чого малина там просто не може рости.
  • Очищення рук: якщо ви любите збирати ягоди та гриби, то знаєте, як важко їх потім відмити. Щавель врятує ситуацію і замінить мийні засоби.

Вирощування щавлю не тільки задовольнить ваші кулінарні запити, а й принесе користь вашому здоров’ю та саду.

Пенсія 2024: що чекає на пенсіонерів у новому році (відео)

Триматися за життя! Як пенсіонери долають стрес через військові дії – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні