Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЦя нехитра операція прискорить урожай і поліпшить смак плодів – що потрібно...

Ця нехитра операція прискорить урожай і поліпшить смак плодів – що потрібно зробити в саду взимку

Этот материал также доступен на русском языке
Навіть якщо у вашому саду росте лише кілька фруктових дерев, ви можете отримувати з них високі врожаї, причому різноманітних за смаком плодів. Садити нові дерева не обов'язково – достатньо грамотно допомогти тим, що вже є.

Коли проводити зимове щеплення фруктових дерев

Прищеплювати дерева краще приблизно з середини лютого, до початку сокоруху. У цей час дерева переміщують усі поживні речовини в крону. Для щеплення зазвичай використовують живці з 3-5 бруньками довжиною до 10 см. Щоб вони добре прижилися, беріть матеріал від дозрілих пагонів. 

Раніше ми писали, з якими рослинами не зможуть ужитися троянди в квітниках.

До початку операції по всій кроні потрібно обрізати пагони першого і другого року росту, скоротивши їх на 20-35 см. Прищеплювати крону треба зверху вниз, щоб не обламати вже щеплені живці. Спочатку замочіть живці на 30 хвилин у слабкому розчині марганцівки, який не тільки дезінфікує, а й стимулює приживлюваність.

Як прищеплювати дерева взимку

Щеплення живців у розщеп вважається найефективнішим.

Місце щеплення потрібно обв’язати стрічкою з поліетиленової плівки, під якою тканини дерева зігріваються. 

Категорично не рекомендується обмазувати стики садовим варом або вазеліном – вони перешкоджатимуть зрощуванню, якщо потраплять у підщепу. А ось верхній зріз живця, щоб не випаровувалася волога, обробити садовим варом бажано.

При зимовому щепленні підщепу потрібно намагатися розміщувати вертикально, щоб під час снігопадів і обмерзання гілки не обламалися. Ще краще паралельно щепленим живцям накласти шину, зазвичай беруть просто суху гілку.

Понаднормовий стаж 2024 – як держава оцінює багаторічну працю пенсіонерів (відео)

Як не заплутатися: кому треба змінити пенсійне посвідчення (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні