Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПереселенці отримали відповіді на складні запитання про виплати – пряма лінія Пенсійного...

Переселенці отримали відповіді на складні запитання про виплати – пряма лінія Пенсійного фонду

Этот материал также доступен на русском языке
У ПФУ відповіли на найгостріші запитання пенсіонерів-ВПО, які їх хвилюють. Про що повідомили на гарячій лінії, читайте в цьому матеріалі.

На запитання пенсіонерів-переселенців відповіли фахівці Головного управління Пенсійного фонду в Дніпропетровській області Олена Болжеларська, начальниця управління з обслуговування громадян, та Анжела Немеш, заступниця начальника управління з питань виплат.

Раніше ми розповідали, яка категорія пенсіонерів отримуватиме доплату від ООН у 2024 році.

– Я з Києва. Зараз проживаю як ВПО в Івано-Франківську. Чи потрібно мені проходити підтвердження особи в Приватбанку або в Пенсійному фонді?

Ідентифікація стосується тільки тих пенсіонерів, які набули статусу ВПО до 24 лютого 2022 року та отримують пенсію через АТ “Державний ощадний банк України” або кому виплату пенсії було зупинено.

– Я громадянка України, пенсіонерка, користуюся послугами Приватбанку. До мене дійшла інформація, що до 31.12.23 року треба пройти ідентифікацію, інакше картковий рахунок буде заблоковано. Це стосується всіх пенсіонерів чи тільки ВПО?

Мене зараз немає в Україні, але я постійно користуюся рахунком на своїй картці.

Ідентифікація стосується тільки тих пенсіонерів, які набули статусу ВПО до 24 лютого 2022 року і отримують пенсію через АТ “Державний ощадний банк України” або кому виплату пенсії було зупинено.

– Я пенсіонерка з 2012 року. Переселенка з Луганська, проживала в Київській області. Виїхала за кордон. Можете розповісти, як з 1 січня 2024 року пенсіонер отримуватиме свою пенсію і які умови для пенсіонерів, які виїхали за кордон?

Пенсії нараховуються та фінансуються у звичайному режимі. Але якщо пенсіонер зі статусом ВПО до 24.02.2022 року, то, незалежно від того, де перебуває – за кордоном чи в Україні – йому необхідно пройти ідентифікацію. До кінця 2023 року фізична ідентифікація проводиться для тих українських пенсіонерів, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи до 24.02.2022 року та отримують виплати через АТ “Ощадбанк”.

Ідентифікація стосується тільки тих пенсіонерів, які набули статусу ВПО до 24 лютого 2022 року та отримують пенсію через АТ “Державний ощадний банк України” або кому виплату пенсії було зупинено.

Як відрізняються пенсії працюючих та непрацюючих пенсіонерів: хто отримує більше і чому

Електронний підпис для входу в кабінет Пенсійного фонду: як зробити його за 2 хвилини

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні