Деякі кулінари додають у тісто 1 жовток, але в даному випадку тісто може вийти твердим. Тому досвідчені господині при замішуванні тіста на чебуреки радять додавати 1 секретний інгредієнт. І це оцет.
Саме оцет робить тісто хрустким та ніжним.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашні чебуреки на мінеральній воді.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 600 г борошна;
- 250 мл води;
- 1 ч. ложка солі;
- 1 ч. ложка цукру;
- 1,5 ч. ложки оцту 9%;
- 1 ст. ложка олії.
Для начинки:
- 500 г м’яса (можна взяти яловичину, свинину або суміш двох видів м’яса);
- 200 г цибулі;
- сіль, чорний мелений перець – до смаку;
- 70 мл крижаної води.
Приготування:
- Всі інгредієнти поєднують у великій мисці, борошно обов’язково потрібно просіяти. Тісто замішують протягом 5-7 хвилин, воно має вийти еластичним і не липнути до рук і поверхні столу чи дошки, де ви його замішуєте.
- Після цього тісто потрібно відправити в холодильник на 30-60 хвилин.
- Поки тісто відпочиває, можна зайнятися приготуванням начинки. М’ясо перемелюють на м’ясорубці, додають подрібнену в м’ясорубці або блендері цибулю, солять і перчать до смаку, на останньому етапі додають крижану воду. Саме вона зробить фарш ще соковитішим.
- Далі тісто ділять на невеликі шматочки і розкочують їх у коржики товщиною 1,5-2 мм, на одну половину викладають начинку, накривають другою половиною коржики і наче утрамбовують краї.
- Потім за допомогою спеціального коліщатка обрізають навколо, щоб вийшов зубчастий край.
- Смажать чебуреки на сковороді з достатньою кількістю розігрітої олії з двох сторін до появи золотистого кольору.