П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНіжні та повітряні: як приготувати пампушки на молоці, які "розтануть" на столі...

Ніжні та повітряні: як приготувати пампушки на молоці, які “розтануть” на столі за півгодини

Этот материал также доступен на русском языке
Домашні молочні пампушки будуть смачними та ніжними, якщо зробити правильне тісто. Повітряна, м'яка, ароматна випічка потішить вас під час чаювання.

Інгредієнти

  • борошно – 250-300 г;
  • яйце – 1 шт;
  • молоко – 150 мл;
  • цукор –3 ст.л;
  • масло вершкове – 50 г;
  • дріжджі мокрі – 15 г;
  • сіль – щіпка;
  • цукор ванільний – 10 г;
  • масло для смаження.

Раніше ми писали, що потрібно додавати в тісто, щоб воно вийшло повітряним.

Приготування

  1. Додайте до теплого молока дріжджі та 1 ч.л. цукру. Залиште на 3-5 хвилин. Потім додайте яйце, розм’якшене вершкове масло, цукор, сіль і ванільний цукор. Усе перемішайте. 
  2. Вводьте борошно невеликими порціями і замісіть тісто. Після замісу поставьте тісто в теплому місці і дайте йому підійти протягом приблизно години. 
  3. Розкатайте тісто завтовшки 1 см і сформуйте пампушки. 
  4. Посмажте пампушки з обох боків у великій кількості рафінованої рослинної олії без запаху і викладіть їх на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.

Коли пончики охолонуть, їх можна посипати пудрою або вмочити в глазур чи шоколад. Приємного апетиту!

Електронний підпис для входу в кабінет Пенсійного фонду: як зробити його за 2 хвилини

У нарахуванні пенсії є несправедливість – як розраховують виплати пенсіонерам (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні