Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаГрошіВ Україні змінять процедуру нарахування зарплати – як це позначиться на доходах...

В Україні змінять процедуру нарахування зарплати – як це позначиться на доходах громадян

Этот материал также доступен на русском языке
З 2024 року в Україні зміниться механізм нарахування заробітної плати. Що це означає і як вплине на заробіток жителів країни, читайте в нашому матеріалі.

З початку 2024 року розрахунок заробітної плати проводитимуть з індексацією виплат. Таким чином, в Україні знову запрацює довоєнна процедура нарахування зарплат, за якої враховувався індекс споживчих цін, що діяла до 24 лютого 2022 року.

Раніше ми писали, чи вистачить в уряду грошей на пенсії українським пенсіонерам.

За даними Східного міжрегіонального управління Держпраці, такі зміни передбачені статтею 39 Закону України “Про Державний бюджет України на 2024 рік”.

Відповідно до законодавства, з цього року при нарахуванні заробітної плати враховуватиметься індекс споживчих цін. Оскільки ціни в Україні зростають постійно, то і щомісячний заробіток українських громадян теж має бути вищим за номінальний.

“Підвищення грошових доходів громадян у зв’язку з індексацією здійснюється з першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому офіційно опубліковано індекс споживчих цін, що публікується Держстатом не пізніше 10 числа кожного місяця”, – зазначили в управлінні.

Пенсіонерам доведеться «скласти іспит», щоб не втратити виплати – кого це торкнеться (відео)

Комуналка – понад усе: як уряд закручує гайки найбіднішим (відео)

Нове на сайті