Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаГрошіПенсіонери затамували подих: чи виплачуватимуть пенсії в Україні і до чого готуватися

Пенсіонери затамували подих: чи виплачуватимуть пенсії в Україні і до чого готуватися

Этот материал также доступен на русском языке
У Мінсоцполітики пояснили, чи отримають пенсіонери виплати вчасно і чи буде проведена індексація. Як забезпечуються соціальні виплати, читайте в нашому матеріалі.

Усі соціальні допомоги держава зможе забезпечити, і питання про це стояти не буде. Про це розповіла міністр соціальної політики України Оксана Жолнович в інтерв’ю виданню “Укрінформ”.

Раніше ми писали, у яких випадках відмовляють у компенсації на пошкоджене житло.

“Немає необхідності хвилюватися, тому що ми сьогодні забезпечені коштами для покриття соціальних видатків. Наприкінці листопада, ми, як міністерство, підписали угоду зі Світовим банком, яка передбачає кошти на покриття всіх наших соціальних допомог”, – пояснила Жолнович.

За її словами, у питанні пенсій прийшли військові. Єдині соціальні внески, які вираховуються з їхніх заробітних плат, забезпечили це питання. За рахунок цих виплат дуже добре наповнюється Пенсійний фонд, відповідно виплата пенсій покривається внутрішнім ресурсом.

Також міністр запевнила, що індексація пенсій у березні має бути проведена, відомство не планує перенесення або скасування індексації.

“Ми плануємо традиційно виконувати всі наші стандарти, які заплановані в рамках цього року. Звичайно, можуть бути надзвичайні обставини, але зараз, у поточному варіанті, ми плануємо робити цю індексацію”, – запевнила Жолнович.

У нарахуванні пенсії є несправедливість – як розраховують виплати пенсіонерам (відео)

Як не заплутатися: кому треба змінити пенсійне посвідчення (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні