Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРозпушувач чи сода: що потрібно додавати в тісто, щоб воно вийшло повітряним

Розпушувач чи сода: що потрібно додавати в тісто, щоб воно вийшло повітряним

Этот материал также доступен на русском языке
Соду, як і розпушувач, додають у тісто, щоб випічка була повітряною і піднялася в духовці. В одних рецептах можна прочитати, що слід використовувати соду, в інших - розпушувач. Що потрібно вибирати, читайте в нашому матеріалі.

Якщо ви печете пиріжки, млинці, печиво, які потребують того, щоб тісто піднялося, то тільки сода може не виконати це завдання. Тут потрібна ще й кислота, це може бути:

  • йогурт, 
  • кефір, 
  • сметана, 
  • сироватка. 

Якщо в рецепт включені ці інгредієнти, сміливо можна додавати без необхідності гасити її. Якщо ж таких продуктів у рецепті немає, соду потрібно погасити оцтом або лимонним соком.

Раніше ми розповідали про незвичайний спосіб приготувати куряче філе.

Розпушувач, зі свого боку, не вимагає застосування кислоти, тому що в його складі вона вже є. Тому розпушувач зазвичай змішують із борошном, а потім додають рідкі інгредієнти.

Сода без окислювача додасть випічці специфічної гіркоти, а при використанні розпушувача цього не буває. Тому що вибрати залежить від набору продуктів у тому чи іншому рецепті.

Електронний підпис для входу в кабінет Пенсійного фонду: як зробити його за 2 хвилини

Як завантажити додаток Пенсійного фонду України на телефон – покрокова інструкція

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні