Старовинним рецептом локшини поділилася гастродослідниця Олена Брайченко, а дістався він їй від бабусі.
Раніше ми розповідали, як правильно зварити макарони.
Інгредієнти:
- 200 г борошна;
- 1 куряче яйце;
- 2 жовтки;
- 2 г солі;
- 1 ст. ложка олії.
Приготування:
-
- Яйце та жовтки потрібно розбовтати вилкою, влити до них олію та посолити. Борошно просіяти одразу на стіл.
- У просіяному борошні потрібно зробити поглиблення, в яке вилити яєчну суміш і починати замішувати тісто.
- Тісто не повинно липнути до рук, тому можливо доведеться трохи досипати борошна, все залежить від розміру яєць.
- Вимішане тісто потрібно накрити плівкою або рушником і залишити на 20 хвилин.
- Потім тісто потрібно розділити на 3-4 частини. Розкачати так, щоб крізь тісто просвічувалися руки, воно має бути якомога тоншим.
- Далі його потрібно розкласти на рушник або скатертину, щоб воно трохи підсохло, достатньо 15-20 хвилин.
- Потому кожен пласт потрібно скрутити в рулет і нарізати тонкими смужками, шириною до 5 мм.
- Кожну смужку розкрутити і викласти на припорошену борошном поверхню, щоб локшина добре просохла.
- Вариться локшина лише 3-4 хвилини. Її кидають у підсолену воду, що закипіла.
- Зварену локшину проціджують і заправляють вершковим маслом, можна і так подавати, вона виходить дуже смачна, а можна приготувати підливу.