П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ магазині такої не знайдете: найсмачніша домашня локшина – традиційний український рецепт

У магазині такої не знайдете: найсмачніша домашня локшина – традиційний український рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Домашня локшина - це ідеальний гарнір, від якого будуть у захваті усі домашні. Кожна господиня має свій рецепт локшини, де головні інгредієнти яйце і борошно. Сьогодні пропонуємо вам старовинний рецепт домашньої локшини, яку готували ще наші предки.

Старовинним рецептом локшини поділилася гастродослідниця Олена Брайченко, а дістався він їй від бабусі.

Раніше ми розповідали, як правильно зварити макарони.

Інгредієнти:

  • 200 г борошна;
  • 1 куряче яйце;
  • 2 жовтки;
  • 2 г солі;
  • 1 ст. ложка олії.

Приготування:

    1. Яйце та жовтки потрібно розбовтати вилкою, влити до них олію та посолити. Борошно просіяти одразу на стіл.
    2. У просіяному борошні потрібно зробити поглиблення, в яке вилити яєчну суміш і починати замішувати тісто.
    3. Тісто не повинно липнути до рук, тому можливо доведеться трохи досипати борошна, все залежить від розміру яєць.
    4. Вимішане тісто потрібно накрити плівкою або рушником і залишити на 20 хвилин.
    5. Потім тісто потрібно розділити на 3-4 частини. Розкачати так, щоб крізь тісто просвічувалися руки, воно має бути якомога тоншим.
    6. Далі його потрібно розкласти на рушник або скатертину, щоб воно трохи підсохло, достатньо 15-20 хвилин.
    7. Потому кожен пласт потрібно скрутити в рулет і нарізати тонкими смужками, шириною до 5 мм.
    8. Кожну смужку розкрутити і викласти на припорошену борошном поверхню, щоб локшина добре просохла.
    9. Вариться локшина лише 3-4 хвилини. Її кидають у підсолену воду, що закипіла.
    10. Зварену локшину проціджують і заправляють вершковим маслом, можна і так подавати, вона виходить дуже смачна, а можна приготувати підливу.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні