Раніше ми розповідали, як приготувати класичний медовик із заварним кремом.
Інгредієнти:
- 2 курячі яйця;
- 120 г цукру;
- 120 г меду;
- 120 г кефіру;
- 170 г борошна;
- 1 чайна ложка соди;
- 0,5-1 склянка горіхів.
Приготування:
- Збиваємо яйця з цукром до пишної піни.
- Додаємо мед, соду та збиваємо до повного розчинення меду. Через реакцію соди та меду, маса добре зросте в обсязі.
- Додаємо кефір, перемішуємо.
- Додаємо борошно і ретельно перемішуємо, тісто має вийти такої густоти, як на оладки.
- Додаємо подрібнені горіхи. Також не біда, якщо немає горіхів, можна спекти медовий пиріг і без них, гірше він точно не буде.
- Змащуємо форму для випікання олією та виливаємо тісто.
- Випікаємо пиріг у розігрітій до 170-180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.
За бажання пиріг можна розрізати на рівні частини і перемазати кремом і вийде чудовий медовий торт, але він швидко з’їдається без крему, особливо зі склянкою молока або гарячого чаю.