Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯке сьогодні свято: 24 грудня - День прикраси ялинки

Яке сьогодні свято: 24 грудня – День прикраси ялинки

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні неділя, 24 грудня 2023 року. 358-й день року за григоріанським календарем. До закінчення лишається 7 днів.

Які свята відзначають 24 грудня

Загальні

Якщо ви ще не вбрали лісову красуню до новорічних свят, сьогодні – саме час це зробити, тому що цієї неділі відзначають День прикраси ялинки.

Ще 24 грудня святкують День рукавиці та День подорожей вітринами. А ще з цим днем пов’язана така подія як Всесвітній день оптимізму.

Церковні:

У церковному календарі 24 грудня цього року – Тиждень 29-й після П’ятидесятниці, святих предок.

Сьогодні також відзначається День працівників архівних установ України

Свято відзначається в Україні з 1998 року та стосується понад 3700 співробітників архівів по всій країні. В Україні налічується близько 700 архівів, у яких зберігається 60 000 000 документів, а піклування про них лежить на плечах архівних працівників.

День працівників архівних установ Архівні установи роблять значний внесок у розвиток науки, культури та інших важливих сфер життя, тому свято відзначається на державному рівні та звертає увагу громадськості на заслуги фахівців архівної справи. В Україні налічується 15 вищих навчальних закладів, де готують кваліфіковані кадри для роботи в державних архівах.

Документи, що зберігаються в архівах, відрізняються особливою цінністю і несуть у собі важливу інформацію. Державна архівна служба активно розвивається та вдосконалюється, поповнюючи архіви новими інформаційними базами та сучасними пошуковими системами, що дозволяють знайти потрібний документ одним натисканням кнопки.

Цей день в історії

1777 – капітан Джеймс Кук та його кораблі «Резольюшн» та «Діскавері» відкривають острів, який 2 січня Кук називає островом Різдва.

1801 року англійський механік-конструктор Річард Тревітік продемонстрував перший паровий автомобіль

1865 – засновано Ку-клукс-клан (Ku Klux Klan), ультраправа расистська організація в США, що відстоювала такі ідеї, як перевага білих та білий націоналізм.

В 1906 канадець Фессенден вперше в історії здійснив музичну радіопередачу (арія Генделя і Minuit Chrétiens у власному виконанні на скрипці).

1982 рік – досвідчений зразок найсерійнішого вантажного літака у світі Ан-124 “Руслан” здійснив перший політ

2004 року був запущений на орбіту український супутник “Січ-1М2”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні