Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаЦі рослини не повинні рости поруч із цибулею, інакше будуть проблеми з...

Ці рослини не повинні рости поруч із цибулею, інакше будуть проблеми з урожаєм

Этот материал также доступен на русском языке
Цибуля росте на кожній ділянці, але крім поливу, підживлення, потрібно ще приділяти увагу місцю, де зростатиме цибуля. А точніше, які рослини ви плануєте вирощувати поряд із цибулею.

Є кілька рослин, які не рекомендується вирощувати поруч із цибулею на грядці через можливі негативні взаємодії:

  1. Помідори: і цибуля, і помідори мають тих самих шкідників, таких як попелиця і червець, і можуть конкурувати за поживні речовини та воду. Крім того, цибуля та помідори мають різні умови поливу і вимагають різну кількість світла.
  2. Бобові: цибуля вимагає більше азоту, ніж боби високого типу, тому боби можуть поглинати азот, не залишаючи його достатньо для зростання цибулі. Це може призвести до погіршення врожаю цибулі.
  3. Буряк: основна причина, через яку не рекомендується вирощувати буряк разом з цибулею, полягає в тому, що вони можуть конкурувати за поживні речовини та воду. Цибуля та буряк мають різні потреби у добривах та поливі.
  4. Картопля: обидві рослини можуть зазнавати атаки борошнистої роси та кореневої гнилі.
  5. Часник: разом з цибулею вони можуть посилювати запах один одного, роблячи відлякувальну дію на комах, але це також може відлякувати корисних комах, включаючи бджіл, які допомагають запиленню багатьох рослин.

Це не повний список, і деякі овочі можуть мати різні думки з цього приводу. Краще проводити власні експерименти, щоб визначити найкращі партнери для вирощування поряд із цибулею на грядці.

Раніше ми розповідали, чим потрібно удобрити цибулю, щоб вона була розміром з кулак.

Нове на сайті