Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіТоркнеться кожного українця – депутати хочуть запровадити нові податки

Торкнеться кожного українця – депутати хочуть запровадити нові податки

Этот материал также доступен на русском языке
Законопроєкти народних депутатів орієнтовані на скорочення підпільного ринку, який існує в побутовій сфері, і торкнуться багатьох громадян України.

Навіщо потрібні нові податки в Україні

Цією інформацією поділився аналітик із “Вокс Україна” Олег Іванов, повідомляє Hromadske. 

За його словами, у Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів наразі розглядають три законопроєкти, що стосуються домашніх господарств – тобто кожного українця.

Раніше ми писали, що в Україні введуть штрафи за порушення комендантської години.

“Ця сфера поки що не обговорюється відкрито, але, як на мене, з метою збільшення доходів намагаються зменшити розмір підпільного побутового ринку”, – зазначив аналітик.

Якими будуть нові податки для українців

Перша пропозиція депутатів передбачає запровадження обов’язкового декларування податків для родин за певних умов, як-от отримання державної допомоги або заняття недекларованим бізнесом. Наприклад, якщо сім’я здає квартиру в оренду або хтось із членів сім’ї працює в неофіційному таксі, їм потрібно буде подати декларацію.

Другий законопроєкт передбачає створення нової форми господарської діяльності для тих, хто займається неофіційним бізнесом – здачею квартир в оренду або наданням послуг таксі та інших. Вони зможуть задекларувати свій дохід, який на початку не оподатковуватиметься.

Третій законопроєкт, що стосується працівників на дому, вже пройшов перше читання.

“Якщо хтось наймає няню, кухаря або опікуна для людей похилого віку, передбачається, що сім’я, яка їх наймає, повинна повідомити про це податкову”, – пояснив Іванов.

Идентификация пенсионеров по видеосвязи: кому обязательно ее пройти до Нового года

Возрастные надбавки к пенсии: почему многие пенсионеры их никак не почувствовали

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні