Вівторок, 2 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВід шматочка такого «Наполеона» складно відмовитися – найсмачніший рецепт усіма улюбленого торта

Від шматочка такого «Наполеона» складно відмовитися – найсмачніший рецепт усіма улюбленого торта

Этот материал также доступен на русском языке
Торт "Наполеон" - це класика, яка ніколи не виходить із кулінарної моди. Важко уявити святковий стіл без цього торта. Сьогодні пропонуємо рецепт «Наполеона» на сковороді із найсмачнішим кремом.

Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий медовик.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 500 г пшеничного борошна
  • 250 г вершкового масла (розтопленого)
  • 200 мл холодної води
  • 1 яйце
  • щіпка солі

Для крему:

  • 2 столові ложки борошна, але краще замінити кукурудзяним крохмалем
  • 2 жовтки
  • 500 мл молока
  • ванільний цукор або ваніль
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • щіпка солі
  • 250 г згущеного молока

Приготування:

  1. Для приготування коржів змішайте борошно та сіль у великій мисці. Поступово додавайте розтоплене вершкове масло, холодну воду та яйце. Ретельно замішайте до однорідної маси. Розділіть тісто на 8-10 рівних частин.
  2. Розкачайте кожен шматочок тіста у тонкий коржик і виріжте круги однакового розміру, використовуючи форму або тарілку.
  3. Приготуйте кожен корж, випікаючи його на розігрітій сковороді без олії приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Вони мають стати золотистими та хрусткими. Повторіть цей процес для інших коржів.
  4. Для приготування крему в сотейнику змішайте цукор, муку, ваніль і поступово додайте молоко, постійно помішуючи. Тримайте на середньому вогні, поки суміш не загусне, постійно помішуючи.
  5. Перемішайте згущене молоко, з маслом і додайте його в заварний крем. Збивайте до однорідної консистенції. Залишіть крем охолонути.
  6. Починайте збирати торт, викладаючи корж на блюдо і рівномірно нанісши на нього шар крему. Повторюйте цю процедуру з іншими коржами та кремом.
  7. З одного коржа зробіть крихту для прикраси торта. Посипте нею боки та верх.
  8. Поставте торт у холодильник на кілька годин, щоб коржі просочилися кремом і стали м’якими.

Наполеон готовий! Смачного!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні