Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаЯк правильно поливати герань, щоб рослина радувала пишним цвітінням увесь рік

Як правильно поливати герань, щоб рослина радувала пишним цвітінням увесь рік

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна рослина потребує поливу і герань - не виняток. Є секрети, які допоможуть вашим рослинам завжди виглядати красиво, але для цього потрібно засвоїти правила поливу герані.

Правильний полив герані потребує певної техніки та деяких секретів, щоб забезпечити здорове зростання та процвітання рослини. Ось деякі з них:

  1. Поливайте герань тільки тоді, коли верхній шар ґрунту стає трохи сухим на дотик. Не допускайте пересушування або перезволоження ґрунту.
  2. Поливайте рослину вранці або ввечері, щоб уникнути випаровування води під час найспекотніших годин дня.
  3. Використовуйте метод заливання кореневої зони рослини, а не листя. Уникайте потрапляння води на листя, щоб запобігти виникненню гнилі та хвороб.
  4. При поливі використовуйте м’яку воду без хлору. Жорстка вода може спричинити перезволоження ґрунту та пошкодження коренів.
  5. Не поливайте герань зайво, оскільки це може призвести до гниття коренів та загнивання рослини. Помірний полив є найефективнішим.
  6. Використовуйте піддон або серветки для утримання надмірної вологи при поливі герані. Надлишки вологи можуть завдати шкоди корінням та спровокувати розвиток гнилі.
  7. Поливайте герань регулярно, але не надмірно. Часті та дрібні поливи допоможуть зберегти постійний рівень вологості у ґрунті.

Як поливати герань взимку?

Полив герані взимку має бути дуже помірним. У цей час герань перебуває у стані спокою, та її активність уповільнюється. Краще перед поливом перевіряти вологість ґрунту. Щоб це зробити, досить трохи провести пальцем по поверхні ґрунту та відчути його вологість. Якщо ґрунт сухий на глибині 1-2 см, тоді можна полити герань.

Поливайте герань тільки тоді, коли майже вся грудка землі в горщику висохне. Уникайте поливу, якщо ґрунт все ще вологий.

Не використовуйте холодну воду для поливу герані взимку. Відчуйте температуру води рукою, вона має бути близька до кімнатної.

Обмежте полив герані взимку, щоб продовжити підтримку спокою. Зазвичай поливають один раз на тиждень чи кожні 2 тижні, залежно від умов у приміщенні.

Не поливайте герань зверху, щоб уникнути попадання води на листя, особливо в холодну пору року, оскільки це може призвести до гнилі.

Раніше ми розповідали про підживлення герані для пишного цвітіння.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні