Насамперед хочеться відзначити, що головна причина того, що жовток потемнів – у часі приготування. Чим довше ви варите яйце, то більше шансів отримати темно-сірий жовток.
Раніше ми розповідали, які яйця не можна купувати у магазинах.
Фахівці запевняють, що такі яйця можна їсти, на здоров’я це не впливає.
Жовток стає темно-зеленим або темно-сірим через утворення сульфіду заліза на місці стику білка та жовтка.
Тому, якщо ви збираєтеся варити більше яєць, наприклад, для салату, то постарайтеся використовувати таку каструлю, щоб усі яйця помістилися на її дні. Заливають яйця холодною водою, щоб вона не менше, чим на 2,5 см покривала їх.
Чим менше варяться яйця, тим яскравіше жовток і, чим довше – тим темніше.
Також уникнути появи сірого нальоту на жовтку допоможе звичайна холодна вода. Коли яйця зваряться, відразу ж помістіть їх під холодну воду.
Не слід забувати про правильний час приготування яєць.
Курячі яйця потрібно покласти в холодну воду, після того, як вода закипить, потрібно зменшити вогонь і варити ще 7-8 хвилин. Цього часу достатньо, щоб одержати яйця для салату.
Ось уже кілька років інтерес до індустрії смартфонів поступово знижується. Чим збираються стимулювати продажі і…
Учасниця 12 сезону кулінарного шоу МастерШеф Мирослава Пекарюк поділилася цікавим рецептом крабового рулету. Його можна…
Українські захисники роблять усе можливе для утримання оборонних рубежів і позицій, завдають окупантам відчутних втрат,…
З моменту введення воєнного стану в Україні пеня за борги за комунальні послуги була заборонена.…
З похолоданням українці стали активніше вмикати обігрівальні прилади, що стало причиною дефіциту в енергосистемі попри…
Мешканці одного з українських міст отримали платіжки за вивезення побутових відходів із додатковою графою. Яку…