Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДачаВесною ви свої троянди не впізнаєте: квітникарі, розповіли, чим потрібно полити кущі...

Весною ви свої троянди не впізнаєте: квітникарі, розповіли, чим потрібно полити кущі після зими

Этот материал также доступен на русском языке
Троянди ростуть на кожній клумбі. У зимовий час вони перебувають у стані спокою, але часто з настанням весни, рослини особливо не поспішають прокидатися. Через що довго розпускаються листочки, погано формуються бутони.

Але ситуацію допоможе налагодити простий полив.

Раніше ми розповідали, які рослини не можна саджати поруч з трояндами.

Звичайно, однієї води мало, полив потрібен спеціальний з одним секретним інгредієнтом, який не продається у садівничих магазинах, але є у багатьох.

Це – горілка. Цей міцний алкогольний напій допомагає трояндам формувати листя, квіткові бутони і швидко йти в зростання. Щоб приготувати розчин для поливу, потрібно на 5 літрів води додати одну склянку горілки, але спиртне повинно бути без зайвих добавок.

Якщо ви бачите, що кущі після зими довго сидять на місці, під один дорослий кущ виливають 3 літри такого розчину. Досвідчені квітникарі запевняють, що такий полив сприятиме тому, що буквально за кілька днів на кущах з’являться молоді пагони.

Якщо ви не прихильник дідівських методів захисту та підживлення рослин, то можна використовувати для ранньовесняного добрива добавки на основі азоту – сечовину, нітроамофоску чи аміачну селітру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні