Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУсього одна чайна ложка секретного інгредієнта і ваш рис вийде білим та...

Усього одна чайна ложка секретного інгредієнта і ваш рис вийде білим та розсипчастим

Этот материал также доступен на русском языке
Рис – популярний продукт, але часто господині скаржаться на те, що він розварюється і злипається при варінні, а також колір не дуже тішить, особливо коли хочеться поїсти просто рису без м'яса та овочів. Але є секретний інгредієнт, який здатний урятувати ситуацію.

За допомогою цього інгредієнта рис виходить розсипчастим і білосніжним.

Навіть сорти з сіруватим або жовтуватим рисом при варінні будуть білими.

Але перш, ніж називати цей інгредієнт, важливо зазначити, що перед приготуванням рис потрібно ретельно промити доти, доки вода не стане абсолютно прозорою.

Досвідчені господині іноді рекомендують правило 7 промивань, воно в цьому випадку ідеально спрацює, головне не перестаратися та не пошкодити структуру самого рису.

У такому разі зварити його розсипчастим буде проблематично, все має бути у міру.

Також на процес варіння та результат впливає правильна пропорція рису та води. Так, для двох склянок рису потрібно буде взяти чотири склянки води.

І не забуваємо про секретний інгредієнт – лимонний сік. Його знадобиться трохи менше чайної ложки. Додають сік у каструлю при варінні. Якщо у вас немає лимона, щоб вичавити з нього сік, то можна скористатися оцтом – краще  яблучним.

І дозування має бути меншим – половина чайної ложки. В іншому випадку страва матиме оцтовий смак. Лимонний сік або оцет допомагає зберегти правильну текстуру зерен і зробити кашу більш білою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні