Насамперед, морква любить рости на сонечку, в пухкому ґрунті, з кислотністю 6-7 рН.
Раніше ми розповідали, як зберегти моркву до нового врожаю.
Запам’ятайте важливе правило про попередників. Моркву не варто садити після кропу, петрушки та моркви.
У цих рослин загальні шкідники та хвороби, тому краще на таких грядках посіяти інші рослини.
Якщо ґрунт на ділянці важкий, то морква обов’язково буде гачкуватою і неправильною форми, чим пухкіший ґрунт, тим краще.
Щоб зробити важкий ґрунт пухким, потрібно внести на грядки пісок, торф.
Перед посівом потрібно ретельно пройтися граблями перекопаною землею, після чого полити грядки з лійки і висипати насіння, яке попередньо потрібно змішати з піском. Ця хитрість допоможе виростити великі коренеплоди.
Залишиться лише присипати посадки ґрунтом, і можна вважати процес посіву завершеним.
Обов’язково через два тижні після посіву полийте грядки розчином із однієї столової ложки кальцієвої селітри та 10 л води.
І не забуваємо про проріджування сходів моркви, яке проводять за місяць після посіву. У міру зростання моркви потрібно підгодовувати її амофосом та сульфатом калію, щоб вона була не тільки великою, а й смачною.