П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДачаЦі квіти не можна саджати поруч, вони погано впливають одна на одну...

Ці квіти не можна саджати поруч, вони погано впливають одна на одну – цвітіння не дочекаєтесь

Этот материал также доступен на русском языке
За вікнами зима, але саме зараз садівник має час спланувати майбутні посадки, щоб навесні та влітку насолоджуватися цвітінням декоративних рослин, яке може залежати від сусідів.

Отже, є квіти, які не варто саджати поряд, тому що вони заважають один одному розвиватися та цвісти.

Раніше ми розповідали, як виростити білі огірки.

Багато дачників, навіть не замислюючись, «прописують» на клумбах рослини, які погано уживаються між собою.

Яскравим представником поганого сусідства є троянда та півонія. До речі, деревоподібні півонії зовсім погано впливають на велику кількість рослин. Тому, якщо у вас на клумбі ростуть деревоподібні півонії, то не дивуйтеся, чому поруч із ними погано розвиваються інші декоративні рослини. Краще деревоподібній півонії виділити окреме місце і нехай квітне і тішить очі своїми бутонами.

Що стосується троянди, то вона також погано уживається з айстрами,  ірисами, гейхерами, калиною та черемхою.

Погана ідея висаджувати поруч рослини із сімейства цибулинних, такі як: тюльпани, лілії, мускарі та інші. Найкраще розмежувати їх на ділянці.

Поганими сусідами є запашний горошок та віола. Саме горошок пригнічуватиме свою сусідку.

Також є рослини, які погано впливають на всіх сусідів. Їх ще можна назвати агресорами. До таких відносяться самосівки, а саме: незабудка альпійська, горицвіт шкірястий, примула звичайна, пижмо. Також до цього списку потрапили рослини, у яких повзуче коріння. Це: конвалія травнева, м’ята, енотера дворічна, вербейник монетчатий. Також поганими сусідами для більшості рослин є квіти, що швидко розростаються – чистець візантійський, золотарник канадський, камноломка китайська.

Тому, плануючи майбутні клумби, обов’язково врахуйте ці моменти, щоб потім не шукати причини у неправильному догляді або поганому посадковому матеріалі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні