Неділя, 12 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі на п'ятницю, 8 грудня: готуємось до нової

Магнітні бурі на п’ятницю, 8 грудня: готуємось до нової

Этот материал также доступен на русском языке
Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров'я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

У п’ятницю, 8 грудня, суттєвих магнітних бур не очікується.

Протягом останніх 24 годин сонячна активність була на помірному рівні. За останню добу на Сонці відбулося дванадцять спалахів класу С і один спалах класу М2,35.

Сонячні спалахи M-класу є середніми з великих спалахів. Спалах М2,35 може викликати невеликий рівень радіоперешкод на денній стороні Землі. Можливий сонячний радіаційний шторм.

Очікується, що у п’ятницю геомагнітне поле буде на спокійному рівні. Сонячна активність, ймовірно, буде низькою із ймовірністю спалахів М-класу та невеликою ймовірністю спалаху Х-класу.

Сонячна активність на 8 грудня:

  • Вірогідність малого геомагнітного шторму – 1%
  • Вірогідність великого геомагнітного шторму – 1%
  • Вірогідність спалаху на Сонці М-класу – 40%
  • Вірогідність спалаху на Сонці Х-класу – 10%
  • Кількість сонячних плям – 44.

Фахівці сайту Метеоагент також відзначають триває незначно обурений стан магнітосфери Землі – K-INDEX 4, за яким очікується посилення сили бурі наступного дня.

Для того, щоб легше орієнтуватися в графіках, можна взяти за основу робочу класифікацію і самим визначати для себе рівень сонячного шторму і рівень можливого впливу на ваш організм.

Нагадаємо, ми публікували прогноз геомагнітних бур на грудень 2023 року: Магнітні бурі у грудні: прогноз на перший місяць зими — як часто нам доведеться зважати на сонячні вихори. Але слід пам’ятати, що Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні