П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНайпопулярніші питання щодо отримання субсидії: куди звертатися

Найпопулярніші питання щодо отримання субсидії: куди звертатися

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсіонерам завжди було нелегко справлятися із соціальним грошовим навантаженням, комунальними виплатами, а зараз і тим паче. Тому питання субсидій залишається актуальним.

Безкоштовна консультація щодо субсидій

Майте на увазі, юристи системи безкоштовної правової допомоги надають консультації стосовно субсидій. Якщо вам призначили невелику субсидію або не призначили її взагалі, ви можете звернутися по юридичну допомогу за телефоном 0800-213-103.

Якщо вам відмовили у призначенні субсидії

Майте на увазі, якщо вам відмовили у призначенні субсидії, Пенсійний фонд (ПФУ) повинен інформувати про ухвалене рішення: або у паперовій формі, з врученням відповідного повідомлення під особистий підпис із зазначенням причин відмови та порядком оскарження ухваленого рішення (якщо звернення надходило у паперовій формі), або через веб-портал електронних послуг ПФУ або портал «Дія» (якщо звернення надходило в електронній формі).

Земельний пай не впливає на право отримання субсидії

Зверніть увагу, наявність земельного паю не впливає на право отримання субсидії. Однак при розрахунку субсидії враховується дохід, який приносить домогосподарству земельний пай (за період, коли його отримано). Якщо земельний пай не здається в оренду і не дає доходу, сам факт його наявності не позначається на призначенні домогосподарству житлової субсидії.

Виплата пенсії за довіреністю

Врахуйте, виплата пенсії за довіреністю здійснюється протягом усього періоду дії довіреності за умови, що пенсіонер щороку подовжує довіреність шляхом подання заяви до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні