Вівторок, 5 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПікантний салат "Китайський дракон" – оригінальний новорічний рецепт

Пікантний салат “Китайський дракон” – оригінальний новорічний рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
2024 рік пройде під заступництвом Зеленого Дерев'яного Дракона. А для дракона, що може бути краще, ніж м'ясо і свіжі овочі. Приготуйте до Новорічного столу цю страву, щоб завоювати прихильність покровителя наступного року.

Салату “Китайський дракон” зі смаженим м’ясом і овочами надає особливої пікантності заправка і гострий перець. Із зазначеної кількості продуктів вийде 6 порцій. 

Раніше ми писали, як приготувати Англійський різдвяний кекс.

Інгредієнти

  • вирізка свиняча – 400 г;
  • буряк – 200 г;
  • морква – 200 г;
  • цибуля ріпчаста – 400 г;
  • перець гострий свіжий – 1 шт;
  • цукор – 1 ч. л;
  • олія оливкова – 100 г;
  • петрушка і селера – 40 г;
  • оцет бальзамічний – 1 ст. л;
  • соус соєвий – 3 ст. л;
  • соус теріякі – 1 ст.л;
  • сіль – за смаком.

Приготування

  1. Очистіть моркву та буряк і натріть їх на тертці для корейської моркви або наріжте тонкою соломкою. 
  2. Додайте до овочів соєвий соус і теріякі та все перемішайте.
  3. Наріжте тонкими смужками вирізку і посоліть за смаком. 
  4. Обсмажте свинину на розпеченій сковороді протягом 10 хвилин.
  5. Додайте до обсмаженого м’яса цукор і нарізаний максимально тонкою соломкою гострий перець.
  6. Потушкуйте нарізану півкільцями цибулю на олії до прозорості протягом 3-4 хвилин.
  7. Подрібніть зелень і з’єднайте всі інгредієнти. 
  8. Додайте в салат олію та бальзамічний оцет і ретельно все перемішайте.

Такому салату потрібно дати настоятися протягом 2-3 годин – так він буде набагато смачнішим.

За річну передплату на газету «На пенсії» — у подарунок настінний кольоровий календар на 2024 рік

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні