Середа, 22 Травня, 2024
ГоловнаНовиниАкциз на популярне пальне зросте втричі: скільки заплатять українці

Акциз на популярне пальне зросте втричі: скільки заплатять українці

Этот материал также доступен на русском языке
Наступного року в Україні заплановано збільшення акцизу на скраплений газ. Про це заявив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише Тoday.ua. Наскільки підніметься акциз на автогаз Підвищення акцизу на автогаз відбудеться протягом кількох місяців, попередив Гетманцев. На його думку, зараз оптимальний акциз на автогаз становить 160-170 євро за 1000 […]

Наступного року в Україні заплановано збільшення акцизу на скраплений газ. Про це заявив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише Тoday.ua.

Наскільки підніметься акциз на автогаз

Підвищення акцизу на автогаз відбудеться протягом кількох місяців, попередив Гетманцев. На його думку, зараз оптимальний акциз на автогаз становить 160-170 євро за 1000 літрів. Акциз на автогаз необхідно підняти, щоб різниця з акцизами на бензин і дизель була не такою значною, впевнений депутат.

Раніше ми писали, що українцям пропонують “соціальний” тариф на газ.

Якою буде ціна на скраплений газ у 2024 році

Мета підвищення акцизу на паливо полягає в тому, щоб збільшити доходи державного бюджету.

На думку директора консалтингової компанії “А-95” Сергія Куюна, якщо акциз встановлять на рівні 169 євро за 1000 л, то роздрібна ціна на автогаз зросте на 4,5 грн/л.

Харчуємося повітрям? Які продукти можуть собі дозволити пенсіонери в Україні – відеоопитування

Приниження чи допомога? Як сьогодні виживають українські пенсіонери – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні