Новини

Англійський різдвяний кекс – простий рецепт і вишуканий святковий смак

Традиційний англійський кекс, який печуть до Різдва, дуже красивий і напрочуд смачний. Повністю його смак розкривається після просочення міцним алкоголем і витримки мінімум 2 тижні.

Раніше ми писали, як приготувати домашній майонез за кілька хвилин.

Інгредієнти

  • борошно – 75 г;
  • сіль – дрібка;
  • суміш різдвяних спецій (кориця, імбир, мускат, гвоздика) – 3 г;
  • ванілін – 1 г;
  • сухофрукти – 230 г;
  • горіхи (мигдаль, фундук) – 300 г;
  • масло вершкове – 75 г;
  • цукор – 75 г;
  • флердоранж (апельсинова вода) – кілька крапель за бажанням;
  • цедра половини апельсина;
  • яйце куряче велике – 1 шт. (або два дрібних);
  • коньяк або ром для просочення – 2-3 порції по 50 г.

Приготування

  1. Борошно просіяти двічі разом із сіллю та спеціями.
  2. Вершкове масло збити з цукром.
  3. Додати флердоранж, цедру, яйце.
  4. Частинами додати борошно, вимішуючи тісто лопаткою.
  5. Додати сухофрукти та горіхи, перемішати, щоб вони рівномірно розподілилися в тісті. Сухофрукти можна використовувати будь-які, які вам подобаються, але чим багатшим буде набір, тим цікавішим буде смак готового кексу.
  6. Форму вистелити фольгою, викласти тісто. Духовку розігріти до 150 градусів.
  7. Випікати 45-50 хвилин. Потім зменшити температуру до 130 градусів і пекти ще 20 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою: проткнути середину кексу, при виході з кексу на шпажці не повинно бути сирого тіста, що налипло.
  8. Вийняти кекс із духовки, дати охолонути у формі.
  9. Кекс перевернути, викласти на новий аркуш фольги, проткнути в кількох місцях шпажкою, залити коньяком, загорнути у фольгу і прибрати в темне прохолодне місце.

Кекс настоюється 2-3 тижні, за цей час його потрібно залити коньяком або ромом ще 1-2 рази. Остання заливка – не пізніше ніж за тиждень до того, як будете його їсти.

Почалася передплата на газету «На пенсії» – зробіть подарунок собі та своїм близьким

Новое на сайте

  • Статті

Як зробити теплицю своїми руками

Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…

21/11/2024 23:55
  • Новини

Не проходьте повз: ця річкова риба просто на вагу золота – справжнє джерело вітамінів

Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…

21/11/2024 23:25
  • Новини

Чи можна обприскувати орхідеї – кожен другий не знає точної відповіді

Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…

21/11/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 22 листопада

22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…

21/11/2024 22:15
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 22 листопада 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

21/11/2024 21:33
  • Новини

Страви Різдвяного посту: галушки по-мисливськи – обсмажена цибуля і трохи часнику роблять їх неповторними

В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…

21/11/2024 20:38